Ливърпул ще стартира преговори за арменския национал Хенрик Мхитарян. Футболистът на Шахтьор (Донецк) е попаднал в плановете на Брендън Роджърс и в близките дни трябва да има яснота, дали ще се стигне до сделка.

Той е следен в продължение на няколко месеца от скаутите на мърсисайдци, като те са убедени, че той може да замести спрягания за сигурен напускащ Луис Суарес.

Цената на Мхитарян ще е около 20 млн. паунда, но парите за него ще бъдат осигурени от близо 50 млн., които клубът чака за голямата си звезда Суарес, така че този трансфер няма да се отрази негативно на бюджета.

24-годишният Хенрик Мхитарян успя да подобри рекорда на Украйна за най-много голове в един шампионат, като заби 25 попадения. Интересното е, че през част от сезона той бе използван и като полузащитник.

Договорът му с Шахтьор изтича през лятото на 2015 година, но той вече неколкократно изяви желание да играе в голямо европейско първенство. Сделката по преминаването му в Ливърпул се движи от мениджъра Мино Райола, който държи правата и на Станислав Манолев, Марио Балотели и Златан Ибрахимович.