Английският гранд Ливърпул прави опит да привлече за постоянно на работа сръбската лечителка Марияна Ковачевич, пише „Дейли Мейл”. Тя стана популярна с нестандартните си медицински техники, като използва конска плацента. Според някои обаче плацентата е човешка. Това може да бъде вторият в случай, в който Ковачевич се обвърза с работа в клуб. През март 2005 г. тя се появи в ЦСКА по препоръка на Миодраг Йешич, но не се задържа дълго на „Армията”.

Според информациите при сръбкинята са се лекували Георги Иванов-Гонзо и Валери Божинов. Гонзо е бил на спешни процедури при Ковачевич през пролетта, като се надяваше тя да го възстанови за участие в дербито с ЦСКА. Иванов започна като титуляр при победата с 2:0, но бе заменен принудително заради усложнение на контузията. В последно време на необичайното лечение с плацента се подложиха Робин ван Перси и Франк Лампард.

Хората от медицинския щаб на Ливърпул останали впечатлени от работата на Ковачевич, която съкрати възстановителния процес на контузиите на пет играчи на „червените”: Алберто Акуилани, Алберт Риера, Глен Джонсън, Фабио Аурелио и Йоси Бенаюн. Това е накарало мениджърът на тима Рафаел Бенитес да поиска от лечителката постоянно и приоритетно обвързване с мърсисайдци.

В Сърбия оприличават Марияна Ковачевич на Мортиша от филма „Семейство Адамс” заради мистичността, с която е обгърната личността й и заради яркото червило. Характерни за Ковачевич са не само нетрадиционните медицински похвати, но и необичайните часове. При посещението си при нея Риера и Джонсън излезли около полунощ, докато Аурелио и Бенаюн напуснали кабинета й към 3 часа сутринта./БЛИЦ