Лийдс излезе победител в седемголов трилър, след като се наложи с 4:3 над Фулъм в мач от втория кръг на Висшата лига, в който се срещнаха два от новаците в първенството. Това беше първи успех за тима на Марсело Биелса след завръщането в Премиършип.

Интересното е, че в първите два мача на „белите“ след завръщането им в елита паднаха общо 14 гола. Такова нещо не се е случвало в английската топ дивизия от Уулвърхемптън през сезон 1962/63.

Елдер Коща откри резултата за Лийдс петата минута, но Александър Митрович изравни в 34-ата от дузпа, отсъдена за нарушение на Робин Кох над Джо Брайън.

Само седем минути по-късно Матеуш Клих възстанови аванса на домакините, след като на свой ред беше точен от бялата точка. Наказателният удар беше отсъден за фаул на Джо Брайън срещу Патрик Бамфорд.

Самият Бамфорд се разписа пет минути след почивката, а Елдер Коща реализира второто си попадение в мача в 57-ата. Пет минути по-късно Боби Декордова-Рейд намали изоставането на Фулъм, а с втори гол на Митрович в 67-ата гостите стигнаха до 3:4.