Полският Шльонск (Вроцлав) е съперникът на Локомотив (София) в Третия квалификационен кръг на Лига Европа. В мача-реванш от Втория квалификационен кръг поляците загубиха с 2:3 като гости от шотландския Дънди Юнайтед, но елиминираха противника си с общ резултат 3:3 и благодарение на правилото за повече отбелязани голове на чужд терен. Локомотив е гост в първия мач в Полша на 28 юли, реваншът е на 4 август в София.

Днешният мач започна добре за Дънди, който само след пет минути водеше с 2:0. Джонатан Ръсел откри резултата във втората минута, а след три минути Дейвид Гудуил бе точен за 2:0. Поляците отговориха с гол на Рок Елснер за 1:2 в 15-ата минута, но в 44-ата капитанът на шотландците Джонатан Дейли възстанови от дузпа преднината от два гола на отбора си в резултата. Четвърт час преди края Себастиян Дудек отбеляза решаващото второ попадение за Шльонск и класира полския тим за третия квалификационен кръг.

Дънди Юнайтед (Шотландия) - Шльонск (Полша) 3:2
(0:1 в първия мач, общ резултат 3:3)
1:0 Ръсел (2), 2:0 Гудуил (5), 2:1 Елснер (15), 3:1 Дейли (44-дузпа), 3:2 Дудек (74)

Дънди Юнайтед:
Перниш, Диксън, Дилън, Северин (79-Суонсън), Кенет, Флууд, Гудуил, Дейли, Ранкин, Уотсън, Ръсел (81-Стивън)

Шльонск: Келемен, Селебан, Спахич, Дудек (87-Сетнарски), Ганчаржик (63-Собота), Мила, Пиетрашак, Жтилка, Цвелонг (35-Воскамп), Соча, Елснер

Съдия: Антонио Матеу Лахос (Испания)
Стадион: "Тенъдайс Парк", Дънди
Жълти картони: Диксън, Дилън, Ръсел (Дънди Юнайтед); Келемен (Шльонск)