Локомотив (Москва) стартира с победа участието си в новия сезон на руската Висша лига. В мач от първия кръг “железничарите” биха новака Мордовия с 3:2 като гости в дебюта на своя нов треньор Славен Билич. В 16-ата минута халфът на домакините от Саранск Кирил Панченко изненадващо откри резултата, но в 29-ата Дмитрий Торбински изравни.

До почивката Локо направи резултата 1:3 след голове на Магомед Оздоев и хърватина Ведран Чорлука. В 62-ата минута Евгений Осипов от Мордовия фиксира крайния резултат – 2:3. Гостите доиграха срещата с 10 души, след като Оздоев бе изгонен в 87-ата минута. В другите мачове от кръга Терек (Грозни), където е Благой Георгиев, гостува на Криля советов, а Амкар с Георги Пеев и Захари Сираков има визита на шампиона Зенит.
Новият сезон на Руската премиер лига ще се проведе по системата есен-пролет. Както е известно, първенството беше по схемата пролет-есен, но за да се премине към промяна – есен-пролет, последният сезон беше изигран в три части, като започна през март 2011 г. и завърши през май 2012 г.

ПРОГРАМА НА I КРЪГ НА РУСКАТА ПРЕМИЕР ЛИГА
Алания (Владикавказ) – Спартак (Москва)
Волга (Нижни Новгород) – Динамо (Москва)
ЦСКА (Москва) – Ростов (Ростов на Дон)
Зенит (Санкт-Петербург) – Амкар (Перм)
Криля советов (Самара) – Терек (Грозни)
Мордовия (Саранск) – Локомотив (Москва) 2:3
Анжи (Махачкала) – Кубан (Краснодар)
Краснодар (Краснодар) – Рубин (Казан)