Локомотив (Москва) победи трудно Терек с 2:1 в мач от 26-ия кръг на руската Висша лига. Успехът на домакините ги изкачи временно на първото място във временното класиране. “Железничарите” имат 55 точки, преследвачът Зенит е с 53, а ЦСКА (Москва) е с 49.

Конкурентите обаче са с мач по-малко. Зенит гостува по-късноднес на Анжи, а “армейците” отиват утре в Краснодар, където ще ритат с местния Кубан.

Тимът от Грозни дори поведе за ужас на 15 000 фенове по трибуните. Бразилецът Аилтон опъна мрежата зад вратаря на домакините Гилерме за 0:1. Локомотив се вдигна на щурм и успя да изравни в 72-ата минута. В герой се превърна Роман Павлюченко, който заби и двата гола за успеха. Вторият падна в 79-ата минута и с него донесе победата на своя отбор. Попадението беше специално и за нападателя - №95 в първенството и общо 179-и в Русия. В официалната ложа на стадиона беше селекционерът на руския национален отбор Фабио Капело.

Локомотив: Гилерме, Янбаев, Чорлука, Дюрица, Денисов, Шишкин, Шешуков (Михалик, 46), Самедов, Бусуфа (Оздоев, 87), Григориев (Ткачев, 58), Павлюченко.
Терек: Годзюр, Темников, Семенов, Ояла, Коморовски, Лебеденко (Пирис, 83), Маурисио, Иванов, Рибус, Аилтон, Кану (Бокила, 75).