Локомотив (Москва) уволни треньора си Юрий Красножан, въпреки че “железничарите” бяха сред претендентите за титлата в руската Примиер лига.
 
“Договорът на Юрий Красножан се прекратява с незабавен ефект, тъй като той проявяваше нехайство към работата си”, пише в официалното съобщение на сайта на Локомотив.
 
Уволнението на Красножан е факт след среща на борда на директорите, провела се в понеделник вечерта. Новината е изненадваща, тъй като “железничарите” са в Топ 5 на класирането.
 
“Ако бъда честен, бях шокиран от новината. Клубът обаче не е нарушил законите. Това е решение на ръководството”, заяви председателят на Комисията по етика към Руския футболен съюз Алу Алханов.
 
Бившият халф на Локомотив (Москва) Владимир Маминов бе назначен временно за треньор н атима. Това е вторият му престой на поста, където бе за кратко през 2009 г.
 
Уволнението на Красножан идва след изненадващата загуба с 1:2 от Анжи (Махачкала) преди седмица, което бе първото поражение на тима от април насам.
 
“Не искам да правя коментари към този момент. Трябва да помисля. След това ще направя изявление”, заяви Юрий Красножан, който днес празнува 48-ия си рожден ден.
 
Той бе назначен начело на московските “железничари” през декември, след като през миналата година изведе скромния Спартак (Налчик) до шесто място в класирането.
 
Локомотив е на пето място в Премиер лигата с 18 точки от 11 мача, като първите четири тима имат по 19 пункта. Лидерът ЦСКА (Москва) има един мач по-малко от съперниците си./БЛИЦ