Големите лондонски съперници Арсенал и Челси ще спорят тази вечер за трофея в Лига Европа. Финалът в Баку започва в 22:00 часа. Главен съдия на мача е Джанлука Роки от Италия. Заради високите цени и далечната дестинация множество пропуски бяха върнати от двата тима и се очаква да има празни места. В момента има билети и то за всички сектори, като само за няколко блока са изчерпани изцяло. 

Двубоят ще бъде с огромен заряд и залог. "Артилеристите" ще опитат да се възползват от последния си шанс за участие в Шампионска лига следващия сезон, тъй като не успя да влезе в Топ 4 на крайното класиране на Висшата лига. Челси пък ще направи всичко, за да завоюва трофея за пръв път от 2013 година насам и да натрие носа на градския си съперник.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Преди двубоя обаче напрежението е при "сините". Между играчите на Челси има искри, а то се видя и на последната тренировка преди срещата. Стигна се до там Маурицио Сари да напусне гневен терена заради непоносимата атмосфера между футболистите. Специалистът ще гони първи трофей от 22 години, а слуховете за напускането му се засилват всеки ден. Очаква се след този мач Еден Азар да потегли към Реал (Мадрид). Белгиецът обаче иска да си тръгне от Челси с трофей.

Сари няма да може да разчита на младите звезди Калъм Хъдсън-Одой и Рубен Лофтъс-Чийк, Антонио Рюдигер също е контузен, а Н'Голо Канте е под въпрос.

Мениджърът на Арсенал Унай Емери вече е вдигал трофея със Севиля три пъти поред и се надява да го направи отново, но вече с друг клуб. Трети пореден сезон без участие Шампионска лига ще дойде в повече на феновете на Арсенал.

Емери все още умува дали да заложи на схема с трима или с четирима бранители. "Артилеристите" ще бъдат без Хенрих Мхитарян, но всички останали са на линия. 

Челси е в серия от 17 мача без загуба в Лига Европа. Арсенал пък спечели всеки от последните си 5 мача в турнира. 

Предстоят ни 90 или повече минути битка, след която едната част на Лондон ще ликува, а другата ще потъне в тъга.  
 

Челси - Арсенал
22:00 часа, БНТ 1
Олимпийски стадион, Баку
Съдия: Джанлука Роки


Вероятни състави:
ЧЕЛСИ: Арисабалага, Аспиликуета, Д. Луис, Кристенсен, М. Алонсо, Баркли, Жоржиньо, Ковачич, Вилиан, Жиру, Е. Азар

АРСЕНАЛ: Чех, Сократис, Косиелни, Монреал, Мейтланд-Найлс, Джака, Торейра, Коласинак, Йозил, Лаказет, Обамеянг 
 

ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2018/2019