Треньорът на Реал (Мадрид) Хулен Лопетеги няма никакво намерение да подава оставка след позорната загуба с 1:5 от Барселона на "Ноу Камп". Наставникът на европейските клубни шампиони обяви, че ще мисли за това през април, а освен това смята, че в края на сезона Реал ще ликува с титлата.

“Всички знаем как стават нещата във футбола и че отговорността е у треньора, не съм глупав. Но аз все още вярвам, че сме на ранен етап от сезона и Реал пак ще празнува в края. Достатъчно съм силен, за да обърна нещата. Искам да си говорим през април”, заяви наставникът след поражението.

“Всички печелим заедно, но и губим заедно. Има много време до края на кампанията и аз вярвам в момчетата. Днес обаче понесохме много тежък удар и всички сме тъжни - както аз, така и футболистите. Оставам обаче начело на отбора. През първото полувреме не владеехме достатъчно топката, след което вече бяхме принудени да отворим играта. След 1:3 срещата за нас беше свършила", продължи Лопетеги.

“Не аз взимам решения за селекцията. Моята работа е да развивам отбора, с който разполагам. И съм сигурен, че този тим има бъдеще. Днес нямахме и късмет особено в края, когато се натрупаха прекалено много обстоятелства срещу нас. Загубата е прекалено голяма като резултат за показаното на терена”, завърши треньорът на Реал.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА