Треньорът на Бордо се е съгласил да бъде следващия селекционер на националния отбор на Франция, твърди авторитетният вестник “Льо Паризиен”. Според изданието Блан е приел предложението на Френската футболна федерация (ФФФ). Той ще смени Раймон Доменек, чиито договор няма да бъде продължен, след Световното в ЮАР, . 

Доменек се забърка с няколко скандала с играчи и след слабото представяне в квалификациите не се ползва с голям авторитет. Очаква се най-късно до края на годината да е ясно името на наследника му. Президентът на ФФФ Жан-Пиер Ескалет обяви, че четирима души ще се борят за поста. Кандидати за мястото са наставникът на Марсилия Дидие Дешан, настоящият помощник Ален Богосян и Жан Тигана.

Според вестника Блан е фаворит. 44-годишният бивш защитник на Барселона, Марсилия и Манчестър Юнайтед направи фурор с Бордо. “Жирондинците” спряха хегемонията на Лион и спечелиха титлата миналата година. Сега водят в класирането и продължават в борбата за Купата на Лигата и Купата на Франция. В Шампионската лига тимът излезе от групата без да загуби нито един мач, макар че игра с Ювентус и Байерн (Мюнхен).

Като играч на Франция Блан има 97 мача и 16 гола в периода 1989-2000 година. Спечели Световното (1998) и Европейското (2000)./БЛИЦ