Разточителният на трансферния пазар ПСЖ получи неприятен шамар на старта на новия сезон във френската Лига 1. В мач от първия кръг парижани допуснаха домакинско поражение с 0:1 от Лориен. Часове преди мача столичният тим официално подписа с аржентинеца Хавиер Пасторе. Пет нови попълнения започнаха като титуляри за ПСЖ, но попадението на Жулиен Керсия в 28-ата минута се оказа единствено в двубоя. Лориен завърши на 11-о място миналия сезон.
 
“Това е голямо разочарование, не искахме да започнем сезона по този начин. Съжаляваме и се извиняваме на всички фенове, които дойдоха на стадиона. Имаме много играчи, които още не са във форма. Това, което ме подразни бе слабата ни игра през първото полувреме. Нуждаем се от време, за да сглобим отбора с всички тези нови играчи. Знам, че такова време нямаме”, заяви треньорът Антоан Комбуаре.
 
Седемкратният шампион Олимпик (Марсилия) обърна Ница за успеха с 3:1 след попадения на Лисандро Лопес и Бафетимби Гомис. Спечелилият дубъл през миналия сезон Лил стартира с равенство 1:1 като гост на Нанси. Олимпик (Марсилия) взе домакинска точка срещу Сошо, след като гол на Лоис Реми донесе равенството 2:2./БЛИЦ
 
ФРАНЦИЯ, ЛИГА 1, 1 КРЪГ
От 6 август (събота)
Аячо – Тулуза 0:2
Брест – Евиан 2:2
Каен – Валансиен 1:0
Олимпик (Марсилия) – Сошо 2:2
Монпелие – Оксер 3:1
Нанси – Лил 1:1
Ница – Олимпик (Лион) 1:3
ПСЖ – Лориен 0:1
 
ПРЕДСТОЯЩИ
На 7 август (неделя): Дижон – Рен, Бордо – Сент Етиен