Лориен разби на свой терен един от грандовете във Франция Бордо с 5:1 в среща от 24-ия кръг на Лига 1.

Домакините започнаха мача много нахъсани и още в 14-ата минута Морган Амалфитано бе точен отблизо за 1:0. След 35 минути игра преднината на Лориен бе увеличена, след като Линел Китамбала подаде към Кевин Гамейро, който засече топката в мрежата за 2:0. Само след още 120 секунди игра домакините вече имаха класически аванс, като точен за 3:0 бе отново Гамейро. До края на полувремето „жирондинците” успяха да върнат едно попадение чрез Фернандо Менегацо в 40-ата минута.

След почивката Лориен продължи да диктува събитията на терена, но в 59-ата минута остана с човек по-малко, след като Франко Соса получи втори жълт и съответно червен картон. Две минути след неговото изгонване обаче съотборниците му получиха право да изпълнят дузпа, точно реализирана от Арнолд Мвуемба за 4:1. В самия край на мача дойде време и Кевин Гамейро да оформи хеттрика си, вкарвайки в 89-ата минута за крайното 5:1. В добавеното време пък и Бордо остана с човек по-малко, след като и Седрик Карасо видя жълтия цвят за втори път и също получи червен картон.

С победата си Лориен се изкачи на осма позиция във временното класиране с 34 точки, докато Бордо не познава вкуса на успеха вече в трети пореден мач и остава на 11-ото място с 32 пункта. /БЛИЦ

Ето и резултатите от 24-ия кръг в Лига 1:

От петък:
Лион – Нанси 4:0

От събота:
Оксер – Арле 1:1
Брест – Монако 2:0
Каен – Валансиен 2:2
Ланс – Сошо 2:3
Марсилия – Сент Етиен 2:1
Лориен – Бордо 5:1

Утре от 18:00 часа:
Монпелие – Лил
Ница – ПСЖ

Утре от 22:00 часа:
Тулуза - Рен