Италианският премиен Джузепе Конте попари надеждите на футболните фенове в страната. Според него няма предпоставки за безопасно подновяване на шампионата в Серия „А“.

„Трябва да изчакаме. За момента не можем да обезпечим максимално безопасни условия за възобновяване на първенствата. Не само футболните. Трябват ни допълнителни гаранции, а такива в момента няма“, обяви Конте.

Както е известно, първенството в Серия „А“ беше прекратено заради пандемията от коронавирус. В момента в страната има издадено разрешение за начало на тренировъчен процес от отборите. В последните дни се заговори, че шампионатът може да бъде възобновен на 13 юни, но след думите на премиера може да настъпят промени в плановете.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Думите на Джузепе Конте се потвърждават и от публикацията на официалния сайт на Парма, където е обявено за двама заразени играчи с COVID-19. Заболелите са без симптоми и са изолирани.

„Дуковете“ допълниха, че положителни за коронавирус са само първите проби на футболистите, а вторите са отрицателни. В клуба са направени 60 теста на играчите и треньорите.