Холандската футболна легенда Ронал Куман, който в момента е селекционер на националния отбор на „лалетата“, не може да се отърве от здравословни проблеми през последните месеци.

В началото на май той беше приет в болница със сърдечни проблеми, от които успя да се възстанови. Сега обаче стана ясно, че 57-годишният бивш съотборник на Христо Стоичков в Барселона е преболедувал от коронавирус.

Това съобщи Бартина Куман, съпругата на бившия защитник, в интервю за холандското издание „Voetbal International“. Тя призна, че двамата са били заразени, но са излекувани.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

„Направихме си тестове за коронавирус и те се оказаха негативни. За всеки случай се проверихме отново и кръвните изследвания показаха наличие на антитела“, обясни Бартина.

Тя обясни, че вероятно са прекарали COVID-19 малко преди европейският шампион с Холандия за 1988 г. да получи сърдечните проблеми.

„В един период бяхме отпаднали, но не обърнахме внимание. В първия момент, когато Роналд почувства по-добре, се качи на колелото и отиде да се види с приятели. Когато се върна, той видимо не изглеждаше добре. Веднага се усъмних, че сигурно има нещо свързано със сърцето му. Баща му и чичо му починаха от сърдечни проблеми. Отидохме в болницата, а електрокардиограмата показа, че е получил сърдечен пристъп“, допълни съпругата на Роналд Куман.