Националният селекционер Лотар Матеус планира пътуване до Англия, за да гледа Александър Тунчев. Защитникът се върна в игра след двегодишно лечение на серия контузии. Бившият бранител на ЦСКА и националния отбор влезе в 89-ата минута за Лестър при победата с 4:2 срещу Уотфорд в Чемпиъншип.

Матеус ще се увери на място в каква форма е Тунчев и дали заслужава покана за евроквалификацията срещу Черна гора на 4 юни в Подгорица. Ако Лестър стигне финалния плейоф за влизане във Висшата лига на 30 май, защитникът ще закъснее за планирания от 29 май подготвителен лагер в Корсика. След 44-ия кръг “лисиците” са на 11-о място с 63 точки, на 6 от местата, даващи право на участие в плейофите.

Националният селекционер ще ходи и в Полша, за да гледа Цветан Генков, който демонстрира силна форма с екипа на Висла. В почивния за народа дълъг уикенд от 6 до 8 май Матеус ще работи по българските стадиони и ще гледа няколко мача, включително дербито “Левски” - Литекс. На 25 май германският треньор има запазено място на финала за купата между ЦСКА и Славия, а четири дни по-късно събира националите и ще ги води с чартър в Корсика, а оттам - в Подгорица./БЛИЦ