Байерн  започва новия сезон в Бундеслигата с гостуване на Волфсбург в неделя, а старши треньорът Венсан Компани ще бъде зорко следен в опита му да изкачи тима отново на върха в германския футбол.

Носителят на рекорден брой шампионски титли на Германия и най-богат клуб в страната бе изпреварен през миналия сезон от Байер Леверкузен, който спечели и Бундеслигата, и Купата на Германия, без да допусне поражение.

Бившият белгийски национал Венсан Компани, който замени Томас Тухел на поста, работи върху връщането на увереността на футболистите си.

"През миналата година те имаха същата класа в отбора, но комуникацията между треньори и играчите не беше перфектна", смята бившият капитан на Байерн и Германия Лотар Матеус.

"Байерн означава "ние сме семейство" и затова трябва да работи ден след ден. Компани е треньор, който може отново да върне добрата атмосфера в отбора", вярва той.

Байерн похарчи около 100 милиона евро, за да привлече крилото Майкъл Олисе от Кристъл Палас и дефанзивния полузащитник Жоао Палиня от Фулъм. Клубът подписа и със защитника Хироки Ито от Щутгарт, за да подсили защитната си линия.