Собственикът на Лацио Клаудио Лотито обяви, че няма намерение да напусне клуба въпреки засилените протести на феновете на клуба.
 
По време на мача със Сасуоло 6000 ултраси на „орлите“ организираха акция срещу Лотито. Те недоволстват срещу продажбата на Андерсон Ернанес в Интер през януари и слабото представяне на тима в последните мачове.
 
„Президентът на Италианската футболна лига Маруицио Берета ми се обади преди мача и на трибуните седна до мен, за да ме подкрепи. Феновете искат от мен да продам клуба, но аз нямам такова намерение. Ще оставя Лацио на сина си“, заяви Лотито.
 
„Приемам конструктивната критика. Считам, че нещата в клуба може да се променят и без аз да се махам. Нямам планове да продавам Лацио, това трябва да го разберат всички“, допълни собственикът на „орлите“.
 
„През 2004 г. аз платих 150 милиона лири и взех клуб с 1,07 трилиона дългове. Сега Лацио има собствен телевизионен и радио канал. Обновихме тренировъчната база, имаме силен юношески отбори и спечелихме два пъти купата на Италия и взехме Суперкупата“, обобщи Клаудио Лотито.