Селекционерът на Германия Йоахим Льов не смята, че новият сезон в Бундеслигата ще бъде скучен, и вярва, че Борусия (Дортмунд) сериозно ще конкурира Байерн за титлата.

„Ако в Дортмунд нямат проблеми с контузени футболисти, с титулярния си състав винаги ще са в състояние да спечелят срещу Байерн и да водят голяма битка за титлата. Борусия ще има проблеми, когато някои от основните играчи получи травма”, сподели Льов.

Според 53-годишния специалист обаче Байерн разполага с по-дълга резервна скамейка и още в първия кръг се е видяло, че съперниците на баварците и Дортмунд няма да се предават без битка.

Иначе Льов смята, че Бундестимът ще има повишаване на резултатите си след Мондиал 2014 в Бразилия. „Този отбор със съответната му възрастова структура има големи перспективи след 2014 година. Само в единични случаи като Мирослав Клозе предстоящото Световно първенство ще бъде последно. Ние обаче имаме играчи като Йозил, Кедира или Гюндоган, които следващата година няма да са достигнали зенита на своята кариера”, каза още Льов.

„Лукас Подолски е доказал с много важни отбелязани голове, че въпреки голямата конкуренция е твърд титуляр. Не мога да се откажа от него на тази позиция”, допълни наставникът на Бундестима преди контролата срещу Парагвай тази сряда от 21:45 часа българско време в Майнц.