Селекционерът на Германия Йоахим Льов е готов със състава на Бундестима за гостуването на Ейре в Дъблин в световна квалификация за Мондиал 2014 в Бразилия, съобщава “Билд”. Мачът е утре вечер от 21:45 часа българско време и ще бъде предаван на живо с картина в БЛИЦ.

Халфът на Байерн Тони Кроос ще отпадне от титулярната 11-орка на Бундестима, но неговият съотборник при баварците Бастиан Швайнщайгер ще се завърне сред титулярите. На мястото на наказания капитан Филип Лам отдясно на защитата ще действа неговия съотборник в Байерн Жером Боатенг. В центъра на отбраната пък Пер Мертезакер от Арсенал ще отбележи своето завръщане, след като за защитникът на Борусия (Дортмунд) Матс Хумелс отпадна заради контузия. Отляво на отбраната шанс за изява пък ще получи друг бранител на Дортмунд Марсел Шмелцер.

Като офанзивни халфове за Бундестима ще действат Месут Йозил (Реал Мадрид), Томас Мюлер (Байерн) и Марко Ройс (Дортмунд), а само в нападение ще бъде голмайсторът на Лацио Мирослав Клозе.

Вероятен състав на Германия за визитата на Ейре (4-2-3-1): Мануел Нойер – Марсел Шмелцер, Холгер Бадщубер, Пер Мертезакер, Жером Боатенг – Бастиан Швайнщайгер, Сами Кедира – Марко Ройс, Месут Йозил, Томас Мюлер – Мирослав Клозе