Селекционерът на световния шампион Германия Йоахим Льов взе решение да изключи от състава нападателя на Волфсбург Макс Крузе заради скандални събития около него. Според Льов футболистът не е пример за национал на родината си, тъй като се държи непрофесионално.

Преди няколко седмици Крузе бе обвинен, че е играл цяла нощ покер в Берлин, а след това е изгубил 75 000 евро в такси. Нападателят не спазвал хранителен режим, като прекалявал с течния шоколад, а за рождения си ден се ядосал на жена, която го снимала с телефона си. Последното преляло и чашата на търпението на Льов.

„Преди седмица му обясних какво очаквам от него като отношение както на терена, така и извън него. На мен ми трябват футболисти, които са изцяло фокусирани върху футбола и върху предстоящото европейско първенство. Инцидентът с Макс през уикенда противоречи на моите очаквания. За пореден път той демонстрира непрофесионално отношение, каквото аз не приемам", сподели Льов.

На този етап Крузе е изваден от състава на Бундестима само за контролите с Англия в събота и с Италия следващия вторник.