Селекционерът на Германия Йоахим Льов заяви, че според него до полуфиналите в Шампионската лига са достигнали четирите най-добри отбора в Европа за този сезон.

Финалистите в най-престижния европейски клубен турнир ще бъдат определени от сблъсъците Байерн – Барселона и Борусия (Дортмунд) – Реал (Мадрид). За първи път на полуфиналите се класират два немски отбора, докато двата испански гранда за трета поредна година достигат до този етап на турнира.

"През този сезон най-добрите четири отбора са на полуфинала в Шампионската лига. Това е видно за всички. Всеки от тях притежава страхотни качества и нито един от тях не може да бъде определен като по-слаб от останалите. Сега всичко е възможно и всеки може да спечели турнира”, коментира Льов.

„Борусия (Дортмунд) ще бъдат много мотивирани и много опасни. Всеки от тези отбори има свой стил и отличителни характеристики. Ще видим кой ще използва най-добре своите силни страни. Не може да се твърди, че в следващите години това ще се повтори и отново само испански и германски клубове ще стигат до късните етапи в турнира. Би било хубаво, но не е реалистично. Не трябва да разглеждаме испанските отбори като единствените опасни съперници", допълни 53-годишният специалист.