Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Селекционерът на германския национален тим по футбол Йоахим Льов се изказа във връзка с оттеглянето на Месут Йозил от отбора. Припомняме, че плеймейкърът на Арсенал от турски произход се обиди на германците след скандала със снимката си с турския президент Реджеп Ердоган и се оплака от дискриминация. Льов летя в понеделник до Лондон заедно с генералния мениджър на Бундестима Оливер Бирхоф да се срещнат с футболиста, който обаче се скри и не пожела разговор с тях.

„Месут не беше там и трябва да приемем, че в момента той не иска да говори с нас. Не знам какви са причините“, учуден е Льов от това, че Йозил не е пожелал да се срещнат в Лондон. Той бе в Нион, където УЕФА обяви официално, че Германия ще приеме Евро 2024.

„Не очаквах това и то точно от Месут. Лично съм много разочарован. Когато си работил толкова дълго заедно с този човек….исках само един личен разговор“, добави треньорът, който бе на гала вечерта за наградите на ФИФА в британската столица и се опита да използва момента за разговор с халфа на Арсенал.

Льов дори не бе допуснат до тренировката на „топчиите“ по желание на мениджъра им Унай Емери. „Визитата при тима от Лондон бе обявена. Разбира се, че исках да говоря с Месут Йозил“, каза още Льов, видял се все пак с вратаря на Арсенал Бернд Лено и защитника Шкодран Мустафи, които все още са немски национали.