Селекционерът на Германия Йоахим Льов призна, че ще проведе разговор с нападателя на Байер (Леверкузен) Щефан Кислинг евентуалното му връщане в отбора за световните квалификации срещу Ейре (11 октомври) и Швеция (15 октомври).

Голмайсторът на „аспирините” и Бундеслигата през миналия сезон обяви в края на август, че се отказва от Бундестима именно заради Льов, който го пренебрегвал за сметка на Мирослав Клозе и Марио Гомес, които в момента са контузени.

"Кислинг е нападател, който показва постоянство и добра форма в Бундеслигата. Ще разговарям с него лично, за да разрешим проблемите", сподели 53-годишният специалист пред държавната телевизия ARD по време на тегленето на жребия за осминафиналите в турнира за Купата на Германия.

За последно Кислинг игра за Бундестима по време на Мондиал 2010 в ЮАР. След това Льов спря да го вика, независимо че нападателят нижеше гол след гол за Леверкузен. В един момент на 29-годишния футболист му писна и заяви, че повече няма да играе за Германия, докато Льов е начело на отбора.

Германците са лидери в квалификационната си група и се нуждаят само от точка, за да се класират за Световното първенството в Бразилия през лятото на 2014 година.