Селекционерът на световният шампион Германия Йоахим Льов обяви група от 23 играчи за предстоящата квалификация за Евро 2016 срещу Гибралтар и за контролната среща с Испания.
 
В състава се завръщат възстановените от контузии Марко Ройс, Сами Кедира, Бенедикт Хьоведес и Ларс Бендер, но най-голямата изненада в състава е присъствието за защитника на Кьолн Йонас Хектор. С повиквателна е и нападателят на Хофенхайм Кевин Фоланд, който в последния момент отпадна от състава за Мондиал 2014.
 
24-годишният Хектор играе за Кьолн от 2012 г., но прави силен сезон за „козлите“. Той е играл без смяна във всеки мач на тима от началото на сезона. Любопитното е, че бранителят си спечели повиквателна в националния отбор след едва 10 мача в Бундеслигата през кариерата си.
 
„Искаме да се запознаем отблизо с качествата на Йонас Хектор, тъй като от началото на сезона се представя силно и е в добра форма. Завръщането на Ройс, Кедира, Хьоведес и Бендер много ще ни помогне. Въпреки че още са млади, това са едни от най-опитните ни играчи“, заяви Йоахим Льов.
 
Германия приема Гибралтар на 14 ноември в Нюрнберг в мач от Група „D“ на квалификациите за Евро 2016. На 18 ноември световните шампиони гостуват на Испания за контролна среща във Виго.
 
ИЗБРАНИЦИТЕ НА ЙОАХИМ ЛЬОВ
Вратари: Мануел НОЙЕР (Байерн), Роман ВАЙДЕНФЕЛЕР (Борусия Дортмунд), Рон-Роберт ЦИЙЛЕР (Ханове)
Защитници: Джером БОАТЕНГ (Байерн), Ерик ДУРМ (Борусия Дортмунд), Матиас ГИНТЕР (Борусия Дортмунд), Йохан ХЕКТОР (Кьолн), Бенедикт ХЬОВЕДЕС (Шалке 04), Шкодран МУСТАФИ (Валенсия), Антонио РЮДИГЕР (Щутгарт), Себастиан РУДИ (Хофенхайм)
Халфове: Карим БЕЛАРАБИ (Байер Леверкузен), Ларс БЕНДЕР (Байер Леверкузен), Сами КЕДИРА (Реал Мадрид), Кристофер КРАМЕР (Борусия Мьонхенгладбах), Тони КРООС (Реал Мадрид), Томас МЮЛЕР (Байерн), Марко РОЙС (Борусия Дортмунд), Лукас ПОДОЛСКИ (Арсенал), Андре ШЮРЛЕ (Челси), Марио ГЬОТЦЕ (Байерн)
Нападатели: Макс КРУЗЕ (Борусия Мьонхенгладбах), Кевин ФОЛАНД (Хофенхайм)