ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бившият лидер на агитката на Цървена звезда Зоран Тимич разобличи голяма лъжа в биографията на Желко Ражнатович-Аркан. Той направи това в третия епизод на поредицата „Ултрас – Историята на Тим“. В продължение на десетилетия са говореше за Аркан като за тартор на феновете на Звезда, но се оказва, че това въобще не е така.

„Аркан никога не е бил лидер на звездашите, както пишат по медиите. Цялата история започна със скандиранията срещу бившия президент Слободан Милошевич на стадион „Максимир“ през 1990 г. и които не се харесаха на властите. Те мислеха как да предотвратят бъдещи такива прояви и пратиха сред нас Желко Ражнатович, който беше служител на Държавна сигурност“, започна Тимич.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

„Аркан се появи за първи път на едно събрание на феновете. Аз тогава не присъствах, тъй като бяха против всичко, свързано с Милошевич. Тогава Желко обявил, че трябва да сме футболна агитка и да не се бъркаме в политиката. Това предложение впоследствие се прие. След това аз се оттеглих от агитката и в продължение на шест месеца не ходих на мачовете. В резултат на това по медиите се появиха купища лъжи, че Аркан е създал „Делие“ (б.ред. - името на фенската организация на звездашите). Пълни глупости. Той беше на нашата трибуна само няколко пъти през живота си. Цялата история, че е лидер на агитката беше изфабрикувана от Сръбската социалистическа партия и нейния режим. Целта беше да няма скандирания срещу Милошевич“, допълни Зоран Тимич.

По време на войната в бивша Югославия през 90-те години на ХХ век Желко Ражнатович е известен като лидер на покритата със страховита слава групировка Тигрите на Аркан. През 1995 г. се жени за известната певица Цеца Величкович. По това време става собственик на футболния клуб Обилич, който става шампион на страната през 1998 г. На 15 януари 2000 г. Аркан е убит във фоайето на белградски хотел.