Треньорът на Шахтьор (Донецк) Мирча Луческу даде интересно обяснение за отпадането от Шампионската лига. Снощи украинците паднаха с 0:1 от Барселона на "Донбас Ареса" и с общ резултат 1:6 напуснаха надпреварата.

"Ако Лео Меси беше футболист на Шахтьор, щяхме да отстраним Барселона. Не подценявам останалите им играчи, но това е истината", заяви румънецът след реванша с каталунците.

"Поздравявам съперника за класирането и им пожелавам успех. Ако Барса спечели Шампионската лига, ще сме спокойни, че сме преклонили глава пред най-добрия отбор в турнира. Не сме си въобразявали, че можем да сътворим някакво чудо. Просто искахме да напуснем Шампионската лига с високо вдигната глава. През следващия сезон ще разполагаме с по-голям опит и може да подобрим постижението си", каза Луческу.

"Доволен съм от играта ни, при положение, че имахме много контузени. Изпуснахме 5-6 положения, а в Испания също можехме да бъдем по-резултатни пред тяхната врата. Не мога да бъда недоволен от представянето ни в турнира", добави треньорът на Шахтьор. /БЛИЦ