Наставникът на украинския гранд Шахтьор (Донецк) Мирча Луческу заяви, че отборът му ще играе в обичайния си стил срещу Барселона. Мачът между двата отбора е тази вечер от 21:45 часа на “Камп Ноу”.

“Няма да жертвам стила на игра на отбора в нито един мач. Ще се опитаме да играем както го правим обикновено. Ще разчитаме на колектива, но е ясно, че едва ли можеше да имаме по-труден противник на 1/4-финалите. Всеки знае качествата на Барселона и тимът със сигурност е с по-големи шансове да продължи напред. Ние обаче разполагаме с технични футболисти, ще се опитаме да устоим на натиска на съперника и да се възползваме от нашите ситуации", сподели Луческо на пресконференцията преди мача.

"Искаме да покажем, че Шахтьор не случайно е стигнал до тази фаза на надпреварата. Уважавам много Гуардиола, защото за мен той е най-блестящият треньор в момента. Освен това не бих могъл да пропусна Педро Родригес, който е страхотен играч, но така или иначе всеки един от футболистите на Барса може да отбележи”, допълни румънският специалист. /БЛИЦ