Треньорът на Шахтьор (Донецк) Мирча Луческу коментира предстоящия мач с Челси от 3-ия кръг на груповата фаза на Шампионската лига.

"Първо искам да кажа, че не се вълнувам от зрелища. По-важни са ми трите точки. За първи път, откакто съм в Шахтьор, играем срещу действащия шампион на Европа. Не се нуждаем от достатъчно мотивация. Щастливи сме от тази възможност и ще се опитаме да изпитаме удоволствие от нея", коментира наставникът.

"Не сме Тотнъм, за да направим това, което те сториха през уикенда. Мисля, че нивото ни като отбор е по-високо от тяхното. Същото важи и за индивидуалните качества на момчетата, дори в организацията на играта."

"Защитата на Челси е много силна, справя се отлично при високи топки, както и в единоборства. Но си имат и слабости. Например не са поврътливи заради габаритите си.

Тимът е силно променен. През миналата година не показваха зрелищен футбол. Отделяха повече внимание на защитата и очакваха от Дрогба да направи чудо. Сега обаче са с променен манталитет, затова очаквам атакуващ футбол от тяхна страна", добави румънският специалист.

През лятото се писа доста усилено, че играчът на Шахтьор Вилиан може да заиграе на "Стамфорд Бридж". До сделка така и не се стигна.

"Вилиан беше много далеч от Челси. Те дори не се доближиха до това, което искахме. Не направиха нищо както трябва. Предложената сума беше същата, за която го купихме. Затова искам утре момчето да докаже на Челси, че е достоен за отбора им и те са сбъркали", добави спецът.