Треньорът на Шахтьор (Донецк) Мирча Луческу вярва, че неговият отбор има сили да победи Вердер (Бремен) на финала за Купата на УЕФА. Двубоят е утре вечер от 21,45 часа на стадион “Шюкрю Сарачоглу” в Истанбул.

"След като видяхме, че сме загубили шансовете си за шампионска титла в Украйна се концентрирахме изцяло върху представянето си в евротурнирите. Може би щяхме да преминем групите в Шампионската лига, ако не бяхме загубили важния мач с Барселона в Донецк. Тогава определено нямахме късмет и загубихме с гол в края на мача. След това успяхме да си отмъстим и бихме Барселона, с което продължихме в Купата на УЕФА, където се борихме здраво. Победата над Барса определено ни даде нужното самочувствие и ние започнахме в един друг турнир, този на който сега ще играем финал", заяви Луческу.

"Мисля, че напълно си заслужихме мястото на финала. Постигнахме победи над ЦСКА (Москва), Тотнъм и Динамо. Мисля, че резултатите от тези мачове показват, че ние можем да победим Вердер", допълни специалистът./БЛИЦ