Треньорът на украинския шампион Шахтьор (Донецк) Мирча Луческо остана доволен от спечелената точка в домакинството срещу Манчестър Юнайтед (1:1) в среща от Група „А” на Шампионската лига, въпреки че според него играчите му са превъзхождали съперника.

„И двата тима могат да бъдат доволни от този резултат. Юнайтед се възползва от наша грешка и вкара щастлив гол. Те играят по-добре на контри от нас, но според мен ние контролирахме мача. Те почти нямаха шансове за гол, но накрая и двата тима трябва да живеят с ремито. Радвам се, че играхме на едно ниво с Юнайтед и в някои моменти бяхме дори по-добри”, сподели след мача Луческу.

„На почивката говорихме, че трябва да запазим концепцията на нашата игра и да натиснем в последните 20 минути. Така се и случи. Изработихме си много добри шансове, но за съжаление вкарахме само един гол. Единият тим убеди с физиката си тази вечер, а другият с играта си. Затова видяхме един оспорвам мач. След тази подялба на точките имаме всички шансове да продължим напред. Жалко, че не успяхме да победим, но в крайна сметка играхме срещу Манчестър Юнайтед”, допълни румънският специалист.