Скъпоплатените футболисти на Анжи се класираха изключително трудно за 1/8-финалите на турнира за купата на Русия. Евроучастникът се наложи с 4:2 над Урал в Екатеринбург след изпълнение на дузпи. В редовното време гол така и не беше отбелязан.

В редовното време гостите от Махачкала владееха продължително топката, но предимно в своята половина. Урал не се притесняваше да опитва атаки и на няколко пъти внесе напрежение пред Евгений Помазан. Колегата му Игор Кот също на няколко пъти се намеси решаващо.

В средата на първото положение късметът се усмихна на домакините. С директен червен картон беше изгонен Ласина Траоре за удар без топка срещи Денис Тумасян. А в продължението пък главният съдия посочи бялата точка пред Помазан. Много силно представящият се за тима от първа дивизия Спартак Гогниев обаче пропиля 11-метровия наказателен удар.

До края така и не беше отбелязан гол в една от двете врати, което доведе до ролетката на дузпите. А от нея с "чисти ръце" излязоха възпитаниците на Гуус Хидинк, показвайки отлична прецизност за 4:2.