Бока Хуниорс спечели голямото дерби на аржентинския футбол срещу Ривър Плейт с 2:0. Сблъсъкът от 14-ия кръг на Клаусура се игра пред препълнените трибуни на "Бомбонера" в Буенос Айрес.

Избраниците на Хулио Сезар Фалкиони решиха спора в рамките само на 3 минути през първото полувреме. Първо в 27-ата вратарят на "милионерите" Хуан Пабло Карисо направи изключително груба грешка. След центриране от корнер на Фабиан Монсон стражът на Ривър Плейт вместо да спаси топката си я прати в собствената мрежа - 1:0.

Три минути след това звездата на домакините Мартин Палермо се разписа с глава за 2:0. За 37-годишния нападател - голмайстор №1 на Бока Хуниорс за всички времена, това може би беше последното Суперкласико в състезателната му кариера. Лудия, който спира с футбола в края на сезона, бе сменен в 72-ата минута от Лукас Виатри. При излизането си от терена Палермо бе бурно аплодиран от публиката на Бока.

4_6.jpg

И това издание на Суперкласико не мина без нерви и в последните минути Матиас Алмейда от Ривър и Клементе Родригес от Бока влязоха в свада, за което получиха червени картони.

Цял мач за домакините на терена бе Хуан Роман Рикелме, който бе в основата на опасностите пред вратата на съперника.

За Бока това бе трети пореден успех на "Бомбонера" с 2:0 срещу Ривър Плейт. Победата бе под номер 79 в официални срещи между двата гранда. "Милионерите" останаха с 69.

В класирането на Клаусура Ривър Плейт е на 6-ото място с 22 точки, а Бока Хуниорс е 7-и с 1 по-малко. Лидерът Велес има 27 точки в актива си. /БЛИЦ



5_5.jpg
3_15.jpg
6_1.jpg