Аржентинският специалист Марсело Биелса се отказа от договора си като треньор на Лацио. 60-годишният треньор, известен като Лудия, в сряда подписа с „орлите“ и се очакваше през уикенда да пристигне в Рим, за да започне работа. Само два дни след това Биелса се отказа от ангажимента към италианския клуб.

„С голямо учудване приехме съобщението на Марсело Биелса, че се отказва от договора си с нашия клуб. За нас това е нарушение на подписаното между двете страни споразумение, което беше внесено по законния ред в Италианския футболен съюз“, обявиха от Лацио.

Заради отказа на аржентинския специалист римският клуб назначи на треньорския пост Симоне Индзаги. Бившият футболист на клуба водеше временно „орлите“ в края на миналия сезон след уволнението на Стефано Пиоли.

Според „Гадзета дело Спорт“ в основата на решението на Биелса да откаже да работи в Лацио е президентът на италианския клуб Клаудио Лотито. Съществува и друг вариант – Лудия да е отрязал „орлите“ заради възможността да поеме националния отбор на Аржентина.

Това е второто странно напускане на Марсело Биелса в рамките на една година. В началото на миналия сезон той подаде оставка като треньор на Олимпик (Марсилия) още след първия кръг на шампионата в Лига 1.