Един от най-обичаните аржентински футболисти Марин Палермо сложи край на кариерата си. Последният домакински мач на Бока Хуниорс – 1:1 с Банфийлд бе сбогуването на Лудия с играта. На препълнения стадион феновете не спряха да скандират името на своя любимец, а Диего Марадона произнесе реч.

След края на двубоя химнът на Аржентина бе изпълнен с хармоника. Изпълнението на публиката накара Палермо да се просълзи.

Роденият на 7 ноември 1973 година нападател ще изиграе още един мач в първенството, след което ще мисли за бъдещето си. Очаква се той да остане на работа в Бока Хуниорс

Палермо има шест шампионски титли на Аржентина, два пъти е печелил Копа Либертадорес и един път триумфира в Междуконтиненталната купа. Освен за Бока Хуниорс е играл за аржентинския Естудиантес и испанските Виляреал, Бетис и Алавес.

През 2010 година Марадона взе нападателя в състава за Световното в ЮАР, където той вкара гол срещу Гърция (2:0). С него Лудия стана най-възрастния аржентински футболист с попадение на световни финали.

4_2.jpg

2_6.jpg

3_6.jpg