Рома и Интер завършиха при резултат 2:2 дербито на кръга в Серия "А". Точката за домакините бе спечелена в последните минути, след като те имаха аванс на полувремето, но допуснаха пълен обрат през втората част.

Интер овладя инициативата в началните минути, но Рома първи стигна до гол. В 17-ата минута Верету открадна топката. прати я към Пелегрини, който стреля от границата на наказателното поле. Кълбото се отклони в бранител и влезе във вратата на Ханданович.

До края на полувремето вратарят на Интер се намеси няколко пъти и благодарение на него резултатът остана непроменен. 

През втората част Интер бе изцяло променен. "Нерадзурите" веднага взеха инициативата и създаваха положение след положение. В рамките само на 7 минути те стигнаха до пълен обрат. Първи Скриняр засече с глава центриране от корнер и изравни, а след него Хакими изстреля топката неспасяемо във вратата на Рома - 2:1 за Интер.

Все пак "вълците" стигнаха до точката с попадение в последните минути. Манчини се извиси над всички при центриране от корнер и прати топката в мрежата за крайното 2:2. 

Равенството увеличи разликата между лидера Милан и "нерадзурите". Интер е с 37 точки, на три зад водача в класирането, докато Рома е на трето място с 34.