Вратарят на Реал (Мадрид) и испанския национален тим Икер Касияс направи доста любопитно признание, че е получил ценен урок от българския шампион Лудогорец при визитата на Националния стадион „Васил Левски”. Мачът от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига бе спечелен от „кралския клуб” с 2:1 преди две седмици. 33-годишният страж обаче продължава да търпи критики за слаба игра както в клубния си тим, така и в националния отбор, който загуби с 1:2 при визитата си на Словакия миналата седмица в европейска квалификация.

“Видяхте какво се случи в България, всеки отбор е труден съперник и може да създаде огромни проблеми”, сподели Касияс, визирайки визитата на Реал (Мадрид) в София срещу Лудогорец.

„В мачовете с националния отбор е същото. И там може да загубим, както и се случи. Преходът на вратарския пост ще бъде плавен. Не съм безсмъртен, няма да играя вечно. В момента обаче се чувствам добре и смятам, че мога да помогна на страната си да се класира за Евро 2016”, каза още стражът.

„След един мач с националния, в който не спечелиш, започват да ти минават различни неща през главата. Сякаш спориш с брат си и му казваш “Ще те убия!”, но същевременно не го мислиш сериозно. Желая да продължа да играя в националния, докато треньорът ми гласува доверие. С Висенте дел Боске имаме фантастична връзка. Сега съм на 33 години и няма да играя толкова често, колкото ми се иска. Де Хеа и Касия са следващите и аз не съм се разсърдил от казаното от треньора за плавния преход”, допълни вратарят.

Касияс не игра за „Ла Фурия” при гостуването на Люксембург (4:0) в евроквалификация, а на негово място Висенте дел Боске предпочете Давид де Хеа от Манчестър Юнайтед.

„Когато си играл за Реал и Испания толкова време, колкот аз съм го правил, хората искат да бъдеш най-добрия. Да играеш винаги по един и същи начин. Трябва да се справяш с напрежението и да оборваш критиките на терена. В такива дни трофеите ми са по-сладки. Чувствам се обичан от публиката. Надявам се в края на сезона да празнуваме на площад “Сибелес”. Няма да кажа нищо против моята публика”, завърши Касияс.