ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Наполи отпразнува спечелената шампонска титла в Италия с победа 1:0 срещу Фиорентина в мач от 34-ия кръг на Серия "А". Виктор Осимен направи пропуск от бялата точка, но реализира втората дузпа за "небесносините", за да "взриви" претъпканите трибуни на "Диего Марадона". Атмосферата логично беше приповдигната. Празнуващите титлата фенове впечатлиха със специална хореография.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Фиорентина уважи домакините, правейки шпалир преди мача. 

 

На препълнените трибуни имаше гигантска цифра 3, символизираща третата титла на неаполитанците след 1987 и 1990 г. 


 

Oтборът на Лучано Спалети събра 83 точки на първото място и е недостижим четири кръга преди края на първенството. Фиорентина остава oсми с 46 точки.  

Попадението за домакините беше реализирано от Виктор Осимен от дузпа в 74-ата минута. Най-тежкото наказание във футбола за втори път в мача беше отсъдено заради нарушение срещу Хвича Кварацкхелия в наказателното поле.

Преди това Наполи получи правото да изпълни дузпа и в 48-ата минута, но шутът на Осимен то бялата точка беше спасен от вратаря на гостите Пиетро Терачано.

Нигериецът Осимен има 48 попадения в Серия "А" и стана най-резултатният африканец в елита на Италия, изпреварвайки Джордж Уеа (47 гола).

В други мачове от Серия "А" по-рано днес Ювентус победи Аталанта с 2:0, а Торино и Монца направиха 1:1 (Валентин Антов остана резерва за гостите).

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!