Треньорът на Барселона Луис Енрике и клубният президент Хосеп Мария Бартомеу се скъсаха да хвалят голмайстора Лионел Меси. Аржентинецът вкара две попадения за победата на каталунците с 3:1 над Атлетик (Билбао) във финала на турнира за Купата на Краля. Първото попадение на звездата за Луис Енрике било „от друга галактика”, а за Бартомеу „един от най-добрите голове във футболната история”.

Мeси вкара феноменален гол в стил Марадона, като тръгна почти от центъра на терена, финтира четирима футболисти на баския клуб и промуши топката в ъгъла на противниковата врата.

„Свикнали сме с този Меси. Късметлии сме, че можем да му се радваме всеки ден на тренировка. Първият му гол беше от друга галактика. Нямам търпение да видя гола по телевизията. Това, че съм треньор не ми позволи да го видя от най-добрата гледна точка“, заяви след мача Луис Енрике.

“Станахме свидетели на един от най-добрите голове във футболната история. Барселона показа много качествен футбол. Имахме много моменти през първото полувреме и можеше да поведем с голяма преднина. Напускаме терена щастливи, тъй като не само спечелихме нов трофей, но също така показахме добра отборна игра”, каза пък президентът Бартомеу.