Луис Енрике е новият треньор на Барселона. Тази новина вече е оформена и документално.

Треньорът подписа днес своя договор с клуба. Споразумението е за две години.

Очаква се по-късно днес бившият футболист на отбора да бъде официално представен пред медиите.

ТОВА Е ЛУИС ЕНРИКЕ
Луис Енрике Мартинес Гарсия е роден на 8 май 1970 година в Хихон, Испания. Юноша е на местния Спортинг, след което е пратен под наем в Ла Брана. Професионалният му път започва именно в Хихон през 1989 година. За два сезона вкарва 14 гола в 36 мача.

Следва големият трансфер - пет сезона в Реал (Мадрид), за когото има 157 срещи с 15 попадения. През 1996-а е привлечен от Барселона. За осем години с екипа на каталунците Луис Енрике се разписва 73 пъти в 207 участия. За националния отбор на Испания има 62 двубоя с 12 гола.

Треньорската му кариера стартира през 2008-а, където до 2011 води втория отбор на Барселона. След това поема Рома, но не успя да се справи и след един сезон следва пауза от една година. На 8 юни 2013-а е обявен за наставник на Селта. В първия си и единствен сезон в Примера отборът му завършва на девето място. Бившият отбор на Любослав Пенев сложи край на надеждите на Реал (Мадрид) за титлата след победа с 2:0. На 16 май стана ясно, че той напуска, за да се завърне в Барселона.