Треньорът на Барселона Луис Енрике демонстрира спокойствие преди мача срещу Реал Сосиедад. Двубоят е в неделя (4 януари) от 22:00 часа.

“Влизаме в този мач с надежда да го спечелим и да започнем годината по най-добрия начин. Знаем, че в последните си срещи в Сан Себастиан резултатите ни не са добри и че трябва да бъдем на високо ниво. Смятам обаче, че ще бъде добър тест за нас” коментира наставникът, който няма да прави драма, като не бъде постигната победа.

„Не мога да кажа колко точки ще спечелят Реал и Атлетико, така че може и да имаме възможност за грешки. Така или иначе до края на кампанията има твърде много мачове и за нас е важно, че сме в битката за върха”, добави наставникът.

Енрике прикема спокойно и потвърденото наказание на клуба да няма право да прави трансфери през януари и през лятото. „Решението не е изненадващо, макар да се надявахме, че ще бъде различно. Случилото се обаче със сигурност ще послужи като сериозна мотивация на момчетата от школата. Играчи, които са преотстъпени на други отбори, също биха могли да ни свършат добра работа."