ВСИЧКО ОТ КОПА АМЕРИКА В БЛИЦ - ТУК! 

Звездата Луис Суарес първо спаси Уругвай от неочаквана издънка в мача за третото място на Копа Америка, а след това донесе на тима си бронзовите медали. 37-годишният нападател изравни за 2:2 в добавеното време на срещата с Канада, а след това реализира победното попадение при дузпите. Двубоят се игра в Шарлът (щат Северна Каролина).

„Селесте“ започна участие на Копа Америка с амбицията да спечели рекорда 16-а титла от турнира, но вместо това не успя да вкара нито един гол на четвъртфиналите и полуфиналите. Тимът на Марсело Биелса елиминира Бразилия след дузпи (0:0 редовното време), а след това отстъпи с 0:1 на Колумбия.

Още в осмата минута Уругвай откри резултата, когато Родриго Бентанкур получи пас от Хосе Мария Хименес на границата на вратарското поле и стреля точно под напречната греда. Канада, като последен останал участник на Зона КОНКАКАФ в турнира, изравни резултата в средата на първото полувреме с гол на Исмаел Коне, който с акробатичен удар засече топката при разбъркване след изпълнение на корнер.

Само минута по-късно гол на Уругвай беше отменен от ВАР заради засада на Факундо Пелистри. До края на първото полувреме Канада беше близо до обрат, но удар на Джонатан Осорио беше избит от голлинията от Нахитан Нандес. „Кленовите листа“ все пак успяха да поведат в резултата, когато в 80-ата минута Джонатан Дейвид се разписа при добавката на удар на Исмаел Коне, париран от вратаря Серхио Рочет.

Когато Канада предвкусваше вероятно най-големия си успех на международно ниво, на сцената се появи Луис Суарес, който влезе в игра на почивката. Във втората минута на добавеното време нападателят на Интер Маями се разписа за 2:2 от центъра на наказателното поле след пас по земя на нахлулия отдясно Хосе Мария Хименес.

Равенството в редовното време означаваше изпълнение на дузпи. При тях Уругвай показа железни нерви и вкара четирите си удара. Последен вкара Луис Суаерс. От своя страна Канада направи два пропуска – на Исмаел Коне (спасяване на Серхио Рочет) и на Алфонсо Дейвис (напречната греда при опит за "Паненка").

За Уругвай това е десети бронзов медал от Копа Америка и първо отличие след титлата, спечелена през 2011 г. В момента „селесте“ дели първото място в класацията по спечелени златни медали с Аржентина (по 15). „Гаучосите“ тази вечер могат еднолично да оглавят класацията, ако победят Колумбия на финала. “Лос Кафетерос“ от своя страна имат една титла от Копа Америка (2001 г.).