Уругвай разби като домакин Чили с 4:0 в мач от световните квалификации за Мондиал 2014. Звездата на “урусите” и нападател на Ливърпул Луис Суарес заби и четирите гола за успеха. След успеха Уругвай е на първо място в зона Южна Америка със 7 точки след две победи и едно равенство. Четири отбора – Аржентина, Колумбия, Парагвай и Венецуела, имат по 4 точки.

Победата на Уругвай бе очаквана и заради разразилия се скандал в лагера на чилийците в дните преди мача. Както е известно, треньорът Клаудио Борги изгони петима футболисти заради нарушаване на режима с алкохол. Звездата на тима Алексис Санчес остана на резервната скамейка.

Равенството се запази почти до края на полувреметоу, но в 43-ата минута защитата на гостите не успя да удържа натиска и пусна първо попадение. Суарес стреля от 25 метра и откри резултата. Радостните възгласи още не бяха утихнали, когато нападателят на Ливърпул надскочи Валдо Понсе и покачи на 2:0 в добавеното време на първата част.

След почивката Суарес продължи с наказателната акция. В 68-ата минута той оформи хеттрика си след центриране на Мартин Касерес и точен изстрел с глава. В 74-ата минута звездата на вечерта оформи крайното 4:0 след удар в горния десен ъгъл на вратата на Чили./БЛИЦ