Ако футбола беше точна наука, Ювентус и Байерн отдавна трябваше да са окупирали първите две места в група А на Шампионската лига. Вместо това един от похарчилите милиони за селекция това лято отбор ще отпадне тази вечер. Двата гранда на европейския футбол излизат в Торино  за да решат кой ще се присъедини към водача в групата Бордо и ще продължи участие в следващата фаза на турнира. Само победа е необходима на Байерн (Мюнхен), докато Ювентус може да разчита и на равенство. "Бианконерите" излизат тази вечер в приповдигнато настроение след много важната победа срещу Интер с 2:1 в последния кръг от Серия "А".

"Този мач е по-важен за нас от срещата с Интер, защото е финал и за двата отбора. Няма начин да излезем за равен, защото това не отговаря на стила на отбора. Само победа ще помогне на Байерн, а те имат играчи, които могат да я постигнат. Въпреки това не мисля, че  ще се хвърлят в атака от първата минута. Ще бъда много доволен ако отборът ми покаже играта от мача с Интер. Бих искал да видя същия дух, концентрация и желание за победа в играчите ми. Предстой ни една голяма крачка, ако искаме да спечелим турнира", коментира наставникът на Ювентус Чиро Ферара преди тазвечершния супер сблъсък.

Треньорът на немския тим Луис ван Гаал пък изрази оптимизъм за крайния резултат, въпреки неубедителното представяне на Байерн в последно време. Според него отборът му може да победи всеки тим.

"Определено имаме шансове. Има една голяма разлика между Ювентус и нашия отбор: ние трябва да победим на всяка цена, за тях и равен е достатъчен, така че нашата мотивация ще бъде по-голяма. Не мога да кажа, че съм доволен от резултатите на Байерн. Мислех, че отборът ще се докаже по-бързо, но страдаме от много контузии и имаме много нови играчи в състава. Ние сме Байерн и можем да победим всеки отбор", коментира холандският треньор на баварците.

Ювентус е непобеден в последните си 16 домакински мача в Шампионската лига. Байерн пък е загубил последните си две визити в Торино. Мача за немците пропускат Рибери, Тони, Алтинтоп и Клозе, докато Робен и Ван Буйтен ще останат под въпрос до последния момент. Отсъстващи в състава на Ювентус са Киелини, Зебина, Юкуинта и Сисоко, а участието на вратаря Буфон е все още под съмнение./ БЛИЦ