Звездата на националния отбор на Хърватия Лука Модрич критикува ФИФА заради световната квалификация с Косово, която започна в събота, но заради поройния дъжд беше прекъсната и след това се доигра в неделя.

Срещата започна в събота, но в 27-ата минута беше прекратена и довършена в неделя след обяд. Както е известно, Хърватия измъкна победата с 1:0.

„В петък вечерта ни казаха, че мачът няма да бъде игран в събота. Затова си легнахме по-късно. Сутринта ни събудиха рано-рано. Все едно сме в армията! Оказахме се недостатъчно подготвени за срещата. ФИФА показа, че не се вълнува от състоянието на футболистите. Единствено я интересува срещата да се играе. Теренът в събота беше отвратителен. Това обаче не вълнуваше никого. Ако във ФИФА ги беше грижа, щеше да отложат мача ни с Турция за сряда.

Не исках да играя в събота. Съдията ми каза, че е против мачът да започне. За тези 20 минути, които бяхме на терена, имаше много моменти за едно забавно домашно видео. Това не е сериозен футбол“, коментира Модрич.

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​