Нападателят на Фиорентина Лука Тони намекна, че Пеп Гуардиола има желание да поеме Байерн в бъдеще. Италианецът игра с бившия треньор на Барселона в Бреша през 2003 г.
 
Гуардиола, който напусна поста си при каталунците в края на миналия сезон, обяви, че иска време да си почине. Сега 35-годишният Тони разкри, че бившият испански национал е говорил с него за Байерн.
 
Лука Тони добре познава структурата и работата в германския гранд. Той игра за баварците между 2007 и 2010 г. и спечели една шампионска титла, една Купа на Германия и една Суперкупа на Германия.
 
“Пеп ме разпитва за Байерн. Според мен философията на управление на клуба ще му хареса. Гуардиола е прекрасен треньор и ще пасне в клуба. Може да придаде малко огън на германския манталитет”, заяви Тони пред “Билд”.
 
Световният шампион с Италия за 2006 г. призна, че е посъветвал Пеп Гуардиола да поеме Байерн вместо да ходи в Италия или Англия. Според информациите испанецът е преговарял с Милан, Челси и Манчестър Юнайтед.
 
“Пеп трябва да стане треньор на Байерн. Това е един от най-големите клубове в света. Отборите в Италия в момента са в криза. Единствено Ювентус може да се мери с Байерн”, допълва нападателят.