Талантът на белгийския Андерлехт Ромелу Лукаку обяви, че още от дете симпатизира на Челси и ще се радва много, ако един ден играе за любимия си тим. Почти сигурно 17-годишната сензация на Андерлехт ще напусне клуба през лятото, а той самият би желал да продължи кариерата си в английската Висша лига.

"Когато бях малък, към имаше предложения от Арсенал и Челси, но тогава ги отказах. Сега интересът е още по-голям, но не знам какво ще стане. Това са неща, за които се грижи баща ми. Аз съм щастлив в Андерлехт, защото този клуб ме изгради като футболист и всички тук ме подкрепят, но искам да се развивам на още по-високо ниво. Винаги съм споделял, че любимият ми отбор е Челси. Но Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Арсенал и дори Тотнъм и Манчестър Сити също са големи клубове, в които бих отишъл с удоволствие", сподели Лукаку.

Нападателят призна, че не вижда бъдещето си с екипа на Реал (Мадрид), въпреки че името му е свързвано и с трансфер в клуб №1 на XX век. "Реал е наистина велик отбор, а Моуриньо е страхотен треньор, но мисля, че Висшата лига на Англия е по-подходяща за мен. Имам доста общи характеристики с Дидие Дрогба. Той е моят идол и искам да приличам на него", добави още белгийският национал. /БЛИЦ