Новото попълнение на Челси Ромелу Лукаку се сбогува с феновете на Интер с писмо на английски и италиански език, в което им благодари за подкрепата. Белгиецът изрежда хубавите си моменти в Милано, но отбелязва,, че офертата от Челси е "шанс, за който винаги е мечтал".

Припомняме, че от сделката в касата на Интер влязоха 115 милиона евро, което е доста прилична сума на фона на всеобщата финансова криза във футбола.

"Уважаеми фенове на Интер, благодаря! Благодаря ви, че ме обичате като любим човек, че карате мен и семейството ми да се чувстваме като у дома си в Милано. Благодаря ви за безкрайната подкрепа и любов, че ме мотивирахте още повече след първия сезон с отбора. Когато се преместих в Интер, веднага разбрах, че мога да помогна на отбора. Любовта и подкрепата, които получих на летището в първия ми ден в Милано, беше началото на една прекрасна история", написа Лукаку в обръщение в профила си в една от социалните мрежи на италианския и на английски език.

"Поставих си за цел никога да не Ви разочаровам, когато нося фланелка на Интер. Винаги съм давал 100 процента във всяка тренировка и всеки мач, за да Ви накарам да се гордеете с отбора. Първият сезон завърши много тежко, но вие ми дадохте сили да продължа напред, а ние продължихме като отбор. Затова станахме шампиони", добави нападателят.

"Надявам се, че разбирате решението ми да премина в Челси. Това е шанс за цял живот и вероятно в настоящия момент от моята кариера мога да кажа, че това е шансът, за който винаги съм мечтал. Завинаги ще остана фен на Интер, защото без Вас нямаше да стана това, което съм", написа още Лукаку.