Националният нападател на Белгия Ромелу Лукаку, който е собственост на Челси, подписа договор с Наполи за 3 години днес. Това съобщи гордо президентът на футболния клуб от Неапол Аурелио Де Лаурентис.

Бизнесменът първи обяви трансфера в социалните мрежи, като написа "Добре дошъл, Ромелу", на фона на снимка, на която белгийският таран подписва договора си.

Смята се, че Наполи ще плати 30 милиона евро на Челси за правата на нападателя. Този трансфер е чакан от дълго време, като най-щастлив трябва да е треньорът на Наполи Антонио Конте, който най-много настояваше за привличането на белгиеца и двамата ще имат възможност отново да работят заедно, както преди години в Интер Милано.

"Лукаку? Ще си сложа ръката в огъня заради него. Срещу Парма ще бъде с нас. На Ромелу искам да му пожелая да влезе бързо в синхрон с отбора. имаме две тренировки, както и подготовка в събота сутрин. Той със сигурност е нетипичен таран.

Хората с неговата физика са бавни. А той има голяма крачка и е като играч в американския футбол - мощен и бърз. Имаме нужда от две неща - умението му да задържа топката и да комбинира с всеки съотборник, но също така и способността на атакува празните пространства в дълбочина", коментира Конте на пресконференцията си, по време на която научи радостната новина за финалиризаренето на трансфера на Ромелу Лукаку.