Белгия спечели с класиката 3:0 при визитата си на Швеция и започна великолепно в група "F" на квалификациите за Евро 2024 . Това бе и отличен дебют за новият селекционер на “червените дяволи” Доманико Тедеско, който замени на поста Роберто Мартинес след провала на Световното първенство в Катар в края на миналата година. И трите попадения за гостите бяха дело на Ромелу Лукаку (35, 49, 83). Златан Ибрахимович пък счупи нов рекорд в кариерата си, след като влезе в игра за домакините в 73-ата минута на мястото на Александър Исак и стана най-възрастният футболист в европейски квалификации. На 41 години, 5 месеца и 21 дни той изпревари легендарния италиански вратар Дино Дзоф, който игра срещу Швеция на 29 май 1983 година на 41 години, 3 месеца и 1 ден.

Гостите създаваха повече положения в срещата и стигнаха до попадение в 35-ата минунта, когато Доди Лукебакио прати топката около границата на вратарското поле, а там рекордният голмайстор в историята на “червените дяволи” Ромелу Лукаку с глава отбеляза 69-ото си попадение с фланелката на тима за 0:1.

Шведите успяха да осъществят известен натиск в края на първата част в търсене на бързо изравнително попадение и на няколко пъти вкараха опасно топката в наказателното поле на Куртоа, но нямаше кой да направи добър завършващ удар.

Футболистите на Доменико Тедеско вкараха второ попадение в самото начало на втората част, когато късо разиграване след корнер прати топката в Дони Лукебакио, той се справи добре с Емил Форшберг, след което опита да центрира ниско, но кълбото се отклони в Лукаку и впоследствие във Виктор Линдельоф, за да влети в мрежата на Робин Олсен.

Двата тима продължиха да играят отворен футбол и в 69-ата минута Яник Караско бе близо до нов гол, но изстрелът му премина покрай дясната греда. Ромелу Лукаку успя да оформи своя хеттрик няколко минути преди края, когато появилият се като резерва Йохан Бакайоко получи на десния фланг, напредна и асистира на нападателя на Интер, който отблизо вкара за 0:3.

Въпреки убедителната победа Белгия зае само второто място в група F, след като Австрия разни гостуващия тим на Азербайджан с 4:1 в другата среща и оглави временното класиране.