Съдията Хаърд Уеб, който ръководи финала на Световното първенство по футбол в ЮАР миналото лято, получи наряд за ключовото дерби в битката за титлата в Англия между лидера във Висшата лига Манчестър Юнайтед и преследвача му Челси. Разликата между “червените дяволи” и “сините” от Лондон е само три точки, а до края на сезона остават 3 кръга.

Британските медии не пропускат да отбележат, че Уеб е известен със своята склонност да свири в полза на "червените дяволи". През януари отсъжданията му по време на дербито Юнайтед - Ливърпул от третия кръг на ФА къп бяха определени като доста тенденциозни от феновете на “мърсисайдци”, както и от повечето неутрални зрители. Тогава Уеб свири дузпа за възпитаниците на сър Алекс още в 3-ата минута, а в средата на първото полувреме реферът показа директен червен картон на Стивън Джерард за нарушение.

Феновете на Челси коментират, че назначението на Уеб е реверанс на ФА към мениджъра на Юнайтед Алекс Фъргюсън. Шотландецът сподели през уикенда, че през този сезон съдиите в Англия подкрепят “сините" от Лондон по пътя им към защита на титлата от миналата година. Повод за тези изказвания на Фъргюсън бяха двата съмнителни гола, с които Челси обърна Тотнъм с 2:1 лондонското дерби. /БЛИЦ